Tips för dig som ska börja spela poker

Det finns flera viktiga saker jag tycker du bör fundera över ifall du funderar på att spela poker på Internet för dina riktiga pengar. Det jag tar upp i den här artikeln tar bara några minuter att läsa, men kan rädda dig från de vanligaste nybörjarmisstagen.

Varför vill du spela poker?

Det är en berättigad fråga och det finns oftast bara två svar på den:
– Antingen så spelar man poker för att det bara verkar vara så roligt, att bluffa är hur skoj som helst och lira kort har du kanske alltid tyckt om. Om fallet är detta kan jag bara säga, ha roligt så länge du kan, för det lär bli ett ganska dyrt nöje för din del.
– Svarar du istället att du spelar poker med mål att tjäna pengar och bli en bättre spelare, ja då rekommenderar jag dig att fortsätta läsa ett tag till för att kunna varna dig för de värsta fällorna och även be dig fortsätta läsa kommande artiklar där vi kommer att behandla olika delar av det komplexa spelet Texas Hold’em bit för bit.

Det första du gör efter att du lagt in pengar på ditt pokerkonto är att välja ett spel, okej, Texas Hold’em är det enda vi pratar om på den här siten så det får bli vårat spel. Nu måste vi välja om vi ska spela Tournament eller Live game (det står oftast bara Hold’em i klienterna). Tournaments är precis vad en freeroll är och du bör testa att spela några freerolls för att bilda dig en första uppfattning om Hold’em innan du ger dig i kast med att spela för riktiga pengar. Tournaments spelas oftast som No Limit vilket vi inte rekommenderar att du ska börja din karriär med, då det är betydligt större risker i att spela No Limit än det är i Fixed Limit.

Generellt kan man säga att folk spelar mer loose när de spelar No Limit-poker jämfört med Fixed Limit. Det innebär att då vi råder dig att börja med Fixed Limit så kommer du alltså även att börja spela ganska tight, vilket är en god vana. Fold-knappen är något du kommer att få bekanta dig med då vi inte råder dig att spela mer än ungefär 1:10 händer. Kan låta tråkigt men vill man spela vinnande poker så är detta det första man måste lära sig.

Innan vi börjar lära oss grunderna till Texas Hold’em så tänkte jag påpeka några saker som är bra att ha lite koll på redan från början.

Valet av nivå på insatserna är det allra första du som ny spelare måste göra. Man kan ha som tumregel att ens egen bankroll ska vara 300 x BB (Big Blind). Exempelvis, har du $100 totalt sett så bör du inte i bord med större insatser än $0.25 – $0.50, då 300 x 0.50 = 150, vilket redan det överstiger din bankroll. Detta är endast en tumregel, det viktigaste är att man ser själv att man går plus i längden på sitt spelande.

Valet av bord innebär även två val till. Det första är hur många spelare man vill spela mot och vi spelar bara 10-bord, alltså bord med 10 stolar där helst alla är fulla. Detta på grund av att vi vill ha så stor utdelning när vi väl spelar en hand och satsar. Det är mycket roligare att få par i ess om ni är 10 pers än om ni är 2..

Det sista valet innan vi sätter oss ner och börjar gå igenom grunderna är vilket 10-bord på rätt nivå vi ska spela i om det finns flera alternativ?
Valet är lätt, välj det bord med högst Plr/Flop % som möjligt. Alltså, det bord där så stor procent av dess spelare synar för att få se floppen. Även detta gynnar oss då vi endast spelar när vi tror oss ha den bästa handen och när vi väl vinner så blir vinsterna större vid sånt här spel jämfört med annars.

Läs fler pokertips.

Det här inlägget publicerades Friday 10 August, 2007 kl. 19:20. Du kan följa kommentarer genom RSS 2.0. Du kan hoppa till slutet och lämna en kommentar. Pingar är avstängda just nu.

Lämna en kommentar