Freeroll Strategi

På en av de kändare pokersiterna rekommenderas freerolls för att: ”Då får du chansen att spela många händer utan att det kostar något.” jag säger inte att detta är fel (Även om jag anser att det är bättre träning att spela färre händer). Freerolls kan vara bra nybörjarträning, men spelet förändras negativt om 100 personer i turneringen har den här inställningen. Freerollturneringar är därför den svåraste varianten av poker.

Låter det konstigt? Poker är ett mentalt spel, och eftersom ingen i en freeroll förlorar något på att spela så spelar de mycket lösare och farligare än de skulle gjort om de betalat även den minsta symboliska summan riksdaler. Dåliga spelare kan bli ditt fall i detta speciella spel, så därför ska jag försöka ge dig tips på en freeroll strategi hur du kan vända freerollsoddsen så att du vinner massor utan att behöva riskera mer än tid.

Spela Tight

I början skall du spela extremt tight – dvs spela bara höga kort i sena possitioner. Du måste lära dig slänga riktigt bra kort eftersom du bara ser två av de 7 korten som i slutet bestämmer om du faktiskt har en bra hand eller inte. Det är en välkänd faktor i texas hold’em att en dålig spelare med en ”ospelbar hand” ändå i slutet kan vinna över den bästa starthanden. Vad spelar dina A-A för roll om korten på bordet är 2-3-4-6-J och Pokerpro23 sitter där och har gått all-in med sina 5-7? Detta är också extremt viktigt att komma ihåg: gå aldrig all-in i början av turneringen, och absolut inte innan the turn (fjärde kortet) är lagd. Satsa och höj, men inte för mycket.

Spela Poker

Om du håller dig lugn och tight och låter galningarna spela ut varandra så kommer du närmare den ljuva vinsten och utan att betalat ett enda öre. Med tiden så ökar också kvalitén på spelarna och om du är en van pokerspelare så kommer detta snarare kännas som en lättnad – men i slutet av spelet så måste du vara försiktigare av en helt annan anledning. Nu kan folk bluffa och läsa av dina handlingar; men om du har kommit så här långt så kan du göra detsamma. Spela spelbara händer. Spela poker.

Lycka till!

Läs fler pokertips.

Det här inlägget publicerades Monday 24 September, 2007 kl. 11:17. Du kan följa kommentarer genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar, eller trackbacka från din egen webbplats.

Lämna en kommentar