Regler för Texas Hold’em

Mycket övergripande kan man säga att alla får 2 kort var, 5 kort kommer ut öppna på bordet och med dessa totalt 7 kort ska man bilda sin bästa pokerhand. Förutom att man får se 7 kort så satsar man pengar lite då då och här nedan går vi grundligare igenom deletapperna för en omgång, steg för steg.

  1. Preflop: Det första som händer är att personen till vänster om den med dealer button lägger small blind och personen ännu ett steg till vänster om denne lägger big blind. Sedan får alla två kort var.
  2. Nu börjar en satsningsrunda då personen till vänster om han med big blind börjar att satsa och sedan går man runt medsols tills alla antingen lagt sig eller callat.
  3. Flop: Nu vänds 3 kort upp på bordet och i det här läget bör man ha något eller chans på något för att fortsätta. Ny satsningsrunda men nu liksom de två kommande gångerna i denna omgång börjar personen med small blind.
  4. The Turn: Det fjärde kortet vänds upp på bordet och detta kallas för turn. Ny satsningsrunda återföljs även detta kort av.
  5. The River: Det femte och sista gemensamma kortet vänds upp och efter detta återstår bara en satsningsrunda innan det är dags att eventuellt visa sina kort och avgöra vem som har den bästa handen.
  6. Efter detta roterar man dealer button ett steg medsols och upprepar ovanstående.

Det tål att nämnas att många omgångar aldrig fullföljs då aggressiva satsningar gör att någon blir ensam kvar före slutet.

Läs gärna våra Pokertips.